Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Kάλεσμα στους βουλευτές να μην ψηφίσουν για το γάλα την Κυριακή 30/3

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Δευτέρα, Μαρτίου 24, 2014
Έκκληση στους βουλευτές των γαλακτοπαραγωγικών περιοχών απευθύνουν οι αγελαδοτρόφοι ζητώντας τους να καταψηφίσουν την επιμήκυνση της ζωής του φρέσκου γάλακτος που σκοπεύει να φέρει προς ψήφιση το υπουργείο Ανάπτυξης.

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Ελλάδος προειδοποιεί ότι η εν λόγω διάταξη θα σημάνει και τον αφανισμό της ελληνικής γαλακτοπαραγωγικής κτηνοτροφίας ενώ δεν πρόκειται να οδηγήσει σε μείωση της τιμής στο ράφι.
Χαρακτηρίζει, επίσης, «απάτη» το δήθεν πλεονέκτημα που δίνει στους κτηνοτρόφους το «γάλα ημερών» τονίζοντας...
ότι «γάλα 3 ημερών δεν υπάρχει και το γνωρίζουν όλου».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει το σχετικό νομοσχέδιο  στη Βουλή την Παρασκευή με στόχο να ψηφισθεί την Κυριακή. ΄Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει όλα τα συμφωνηθέντα με την τρόικα σε τρία άρθρα: Ένα για τις τράπεζες, ένα για τις φορο-αλλαγές κι ένα για τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις στην αγορά και την "εργαλειοθήκη" του ΟΟΣΑ (εκεί θα συμπεριληφθεί και το γάλα).
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων:
«ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ:
Μην ψηφίζετε την επιμήκυνση της ζωής του φρέσκου-παστεριωμένου γάλακτος.
Μην σκοτώνετε την Ελληνική κτηνοτροφία
Η επιμήκυνση της ζωής του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος, θα αφανίσει την Ελληνική γαλακτοπαραγωγική κτηνοτροφία.
Η δικαιολογία ότι θα μειωθεί η τιμή καταναλωτή στο ράφι, είναι απολύτως αβάσιμη.  Τα ήδη υπάρχοντα εισαγόμενα γάλατα μακράς διάρκειας είναι ακριβότερα από το  "ακριβό" φρέσκο-παστεριωμένο Ελληνικό.
Το δήθεν πλεονέκτημα που παρέχεται στους Έλληνες κτηνοτρόφους για την καθιέρωση γάλακτος 3 ημερών, είναι απάτη. Γάλα 3 ημερών δεν υπάρχει και το γνωρίζουν όλοι.
Ο Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Ελλάδος, σας καλεί να μην ψηφίσετε την διάταξη.»
  • Blog Archive