Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Απελαύνουν τα θύματα των δουλέμπορων στα φραουλοχώραφα της Ηλείας

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Μαρτίου 22, 2014
Ενα χρόνο μετά τη δολοφονική επίθεση μπράβων της εργοδοσίας σε μετανάστες εργάτες στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανολάδας Ηλείας, κι ενώ η δίκη δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, η Αστυνομία με την ανοχή της πολιτείας απελαύνει τους μετανάστες εργάτες-μάρτυρες που ήσαν παρόντες στο αιματηρό περιστατικό.
 
Προχθές οι απλήρωτοι, άνεργοι και πεινασμένοι αλλοδαποί εργάτες, που βρέθηκαν στο...
επίκεντρο των αιματηρών γεγονότων της Μανολάδας πριν από περίπου ένα χρόνο, ξεσηκώθηκαν ζητώντας βοήθεια από την πολιτεία. Οπως καταγγέλλουν, όλοι οι αλλοδαποί στην περιοχή, άλλοι νόμιμα και άλλοι παράνομα, έχουν δουλειά, εκτός από εκείνους που αντέδρασαν για τα δεδουλευμένα τους.
119 χωρίς χαρτιά
Οι αλλοδαποί εργάτες αποκαλύπτουν ότι από τους 119 εργάτες-θύματα της δολοφονικής επίθεσης των μπράβων, πέρα από τους 35 που τραυματίστηκαν και «αποκαταστάθηκαν» από την κυβέρνηση, οι υπόλοιποι παραμένουν στα χωράφια, απλήρωτοι, άνεργοι και πεινασμένοι. Και οι υπόλοιποι καλλιεργητές -όπως λένε οι εργάτες- δεν τους παίρνουν για δουλειά γιατί τους έχουν άτυπα στη «μαύρη λίστα», επειδή τόλμησαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους...
«Πεινάμε, δεν έχουμε τίποτα να φάμε. Ζητάμε να μας δώσουν τα χρήματα που μας χρωστά ο Βαγγελάτος και χαρτιά νομιμοποίησης. Οι άλλοι καλλιεργητές έχουν πάρει άλλους εργάτες για δουλειά, εκτός από εμάς, γιατί κάναμε φασαρία για τα χρωστούμενα. Κανένας μας δεν έχει δουλειά και χαρτιά. Αν είχαμε χαρτιά θα μπορούσαμε να πάμε σε μια άλλη πόλη να δουλέψουμε. Πήραν χαρτιά μόνο οι 35 τραυματίες, οι υπόλοιποι 119, που ήμασταν και εμείς θύματα, δεν πήραμε χαρτιά», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπός τους εργάτης Χ. Λίτο.
(από άρθρο του Μ. Νοδάρου στην "Ε")
  • Blog Archive